Xanda's Blog !~!

Say bubye to RSU, RSI, Time, Free Flow and Sempoi

Mar
29

Tepat jam 5.00pm tadi… MBMB beserta unit polis bantuan “menyerang” deretan RSU, RSI, Time, Free Flow dan Sempoi.

Apa ke jadahnya mereka buat kat sana? Gambar-gambar berikut menceritakan segalanya

283 Responses to Say bubye to RSU, RSI, Time, Free Flow and Sempoi

  1. perghhh.. semua keta nk turbo2.. zaman dulu aku tade keta… idup ngan sepasang kaki yg boleh diharap ni je… tak mampu ada turbo2 nih~ >;P

  2. anti pendek

    aku sokong xanda..bukak forum kutuk beliau..anti pendek slame2nya

  3. Apek Kedai Kah Kah

    wa sudah tau.. itu olang dari mbmb mau dtg.. wa buat diam jer.. hahahaa.. takpaa takpa.. dtg kedai wa.. macam macam ade

  4. Manager US Pizza

    well.. well.. well.. no komen.. apa susa? datang la makan kat sini..

  5. Tun Dr Mahathir Mohamad

    APe itu,rsu memang sepatutnye kene roboh.This is because they server dirty food and it’s dirty.In globalisation,we must keep the country clean.Ape itu,MAS dan Air Asia akan bekerjasama untuk membina empayar penerbangan yang cekap lagi dashyat.Ape itu,vision 2020 kita akan melihat perkembangan proton den terus bankrupt kerana CEO barunye masih bodoh macam kawan aku mahaleel.Ape it,badawi pon tak buat ape ape….DEIII SAMYYY BOTAAk,ape itu tol lu mau kasi naik kah?MAne komission aku?

  6. banyak sangat hizami sampai aku pun pening

  7. Mamak Cahaya Dinar

    wokey….RSU suda ilek, RSI suda tarak, Sempoi suda bungkus, itu Sweet Tea sudah lingkup. Ini kalu mcm saya punya bisness ada baik juga…deyy…sini mari la makan. Ayoyoyo…ini kalu mcm boleh balik India jugak.

  8. Sikit-sikit complaint, sikit-sikit complaint. MMR2 itu retak semua mau kecoh masuk berita. Ini RSU punya kedai simen mau kasi cabut terus tarak masuk itu TV pun? Caiittt…

  9. Karam Singh Wallia

    Nak ke saya datang kat sana buat liputan? Bak kata pepatah bulat air kerana pembentung, bulat pelajar mmu kerana RSU. Jgnlah jadi seperti manusia yg tahu menangguk dia Ayer Keroh. Karam Singh Wallia melapurkan di TV3

  10. Air Pisang Cahaya Dinar Satu

    Lps ni makan je kedai mak cik shima…huahauhauhau

  11. korang ni selamba je letak nama2 dr m, pm, samy vellu.
    aku rasa blog ni mesti kena nnt.
    toksah la mencarut tak tentu pasal, jauh menyimpang.
    lastly, personal opinion aku: nak main2 pun ada hadnya, jgn sampai kena ISA.

  12. ntahnyer, tuan punye blog buang le bende2 yg merapik tuh. kang dgn blog blog skali kene ban. hua hua hua.

  13. ban? huhuh… domain sendiri kot…! kebebasan bersuare.. demokrasii!!~

  14. πŸ˜‰

  15. masuk bulan tujuh, ayam itik kambing babi keluar masuk itu kandang misti lalu sama itu tol ok

  16. Miss Pierce

    heh..elok sgt laa tuh.. sape suh gi extend smpai ke tepi jln tuh..
    mmg padan muke kne sauk dgn mbmb..ice cream box 2 pon ltak aa tgh2 jln..bia snang aku langgau dgn moto aku..ceh..
    nk mkn besh n murah? gi kdai puncak rasa a.k.a kdai along/6060. umah banglo corner tu..
    byk2 kdai yg aku pnh gi..kdai 2 je aku tgk service die baguz..
    nasi goreng pon fresh..xde mcm kdai lain..prepare awal2,pstu panaskn je..ceh.sbb tu la kalo aku mkn kt free flow/rsu, kdg2 nasi putih xde..tp nasi goreng ade..kdai mkn kt UA pon same..tikus smpai wat gig lg kt situ..
    korang nk refill? kt kdai puncak rasa 2 bole refill gak.. tp air kosong aa..kuikuikui.. air kosong die free dowh.. tmpt lain 20sen.. jage kesihatan,jgn minum manis2.kalo gi sane.. jgn lupe mkn asam pedas and mi bandung muar.. best woo.. aku x tipu.. skali korg mkn,kalo korg x dtg lg lps 2,aku kerat jari kaki aku..~sbb mkn situ puas ati..pinggan dh la besa,nasi pnuh gile.. yg pnting murah shiall.. gempak2!!
    try aa dowh~

  17. kedai puncak rasa tu kat mane?

  18. hmmm…elok laa tempat tu di gorek gorek kn
    cos busuk tempat tu…banyak pulak tikus….tempat pn x bersih…kalu order pun , makanan dapat sikit…x ber baloi laa
    huhuhu….selamat maju wahai kedai kat sane….
    jangan jual makanan kat sne…bina pub laa…kan elok dekat je …x payah nak giee malacca raya..jauh laa…awek cun pn dekat ngan mmu….muaxxx ku pd mu…

  19. Miss Pierce

    kdai puncak rasa..kat banglo corner lot tepi jln tuh.. sape balik dr mmu nk ke UA jln kaki,mesti lalu situ..dr free flow,korang bole nmpak kdai 2 kat ujung skali..free flow kan umah teres kan? dr free flow,korang pndang kiri,mesti nmpak.kdai mkn,tp kt umah banglo..btul2 kt corner jln..kt situ ade pak arab pon dh bukak branch kt dlm tuh..fruit juice pon bru rm1.50.. murah dowh..

  20. tuan punyer blog, tanggung skali yek dosa org2 yg kutuk mengutuk dlm blog nih… sekadar peringatan…

  21. feel good inc

    hahaha padan muka sukati jer tambah simen kat situ dah la masak tak sedap cam haram dapur kotor nak mampos jer mmg patut kena roboh
    kedai free flow tu orait lagi harga pn berpatutan..

  22. feel good inc

    pegawai Bahagian Penguat Kuasa Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna Melaka kena dtg kat kedai jual nasi lemak kat food court bkt beruang tu harga tak berpatutan langsung
    aper beza ayam jenis drumstick ngan partΒ² ayam yg lain..amik drumstick kena harga mahal..KFC takde lak letak harga camtu yg penting ayam kan…bkn dengki tp harga camtu cekik darah btol kesian lak kat penguna ni terutama student kalo kira harga cam biasa tetap untung gak…

  23. t3tikus_wir3less

    peace no war…. πŸ˜‰

  24. aiyooo deyy itu semen sudaaa taraaa kaaa mana mau saya mau buat bisnus aiyoo nie hizami punya kerja la nie

  25. Miss Pierce

    tau xpe.. nasi lemak janda tu kan?? jgn laa beli ayam goreng die..baik korang gi order mcd ke.. ade ke org mkn nasi lemak smpai dkt rm10..budget ko pnye nasi lemak sedap..bole aa letak harge sesuke ati ek..sebungkus nasi,1.20.. org beli nasi lemak pagi2 kt tepi jln..60 sen je.. kalo singgit dpt dlm foam tuh.. x logik aa..nasi dh laa sikit gile.. pape pon..jgn lupe dtg kt kdai puncak rasa..bole kite mengeratkan silaturrahim lg..huhu..

  26. nanti aku buat forum

  27. Attention to All MMU Students !!!!

    add aku (hizami) kat frenster… special untuk bdak2 mmu melaka campus sahaja… add aku ramai.. mari kutuk aku…

    http://www.friendster.com/user.php?uid=27481021

  28. anti pendek

    cpat xanda..aku tk sabar nk kutuk dlm forum nih..nnti ko wat entry psl die next time..ko wat ler soal selidik knape ramai tk ske dier..biar die sedar..die ingat die bagus sgt..aku vote xanda..sume yg anti pendek..sile sokong usaha xanda..anti PENDEK

  29. Miss Pierce

    nape dgn hizami tuh.. hizami yg mane 1 ek.. ramai kot hizami kt bkt bruang..cube specific sket..

  30. perlu ke block comment kat post nie?

  31. ALANG2 robohkan jer RSU, RSI, SEMPOI, KOLEJ RANGER selagi servis tak baik selagi tu la tak akan ada makanan sedap

  32. hampeh… “nanti aku buat forum” <---- bukan aku yang post tu... eeeii... sape pulak mempergunekan name aku nie? disebabkan aku sudah marah.. make dengan rasminye... tiade lagi comment lepas nie... πŸ˜€