Xanda's Blog !~!

PERHIMPUNAN SKUTER MODEN & KLASIK KEBANGSAAN (PSK06)

Nov
15

Tempat : Family Park Bukit Jalil, KL (Belakang Stadium Hoki)
Tarikh : 2hb & 3hb Disember 2006 (Sabtu & Ahad)
Masa : Sabtu (3:00ptg – 12mlm), Ahad (9pg – 6ptg)

Anjuran Bersama :
Persatuan Skuter Bersatu Malaysia (MUSC),
Skuterama,
Ghetto Scoot Clan &
Kelab RakanKu

Dengan Kerjasama :
PDRM,
AADK,
DBKL,
KBS

ACARA-ACARA UTAMA :

1. Skuter Hiasan (Saloon) :-

A) Skuter Automatik

– Air-Brush
– Spray-Can
– Sticker
– Extreme (Custom-made / Sistem-Audio)
– Standard Open

B) Skuter Klasik (Vespa & Lambretta)

– Vespa Asal
– Vespa Canggih
– Vespa Klasik
– Lambretta Cantik

2. Skuter Uji-Pecut (Sprint-Test) :-
(Jarak 300 meter)

A) Skuter Moden

– bawah 150cc
– open
– MZ/Modenas/Naza (syarat penyertaan lebih dr 15 motor)
– Ego/Nouvo (syarat penyertaan lebih dr 15 motor)

B) Skuter Klasik (Vespa & Lambretta)

– Open

ACARA-ACARA LAIN :

1. Futsal
2. Tarik Tali
3. Paint-Ball
4. Gusti-Lengan
5. Karaoke
6. Live Bands
7. Slow-Riding
8. Freestyle Riding (Wheelie & Weikang)
9. Live Spray-Can
10. Tele-match
11. Demo “Live” Air-Brush
12. Demo “I.S.E.” Audio-System (In-Scooter Entertainment)
13. Cabutan-cabutan bertuah untuk peserta
14. Gerai-gerai Pameran / Jualan
15. Gerai Makanan / Minuman
16. Macam2 lagi..

ATURCARA PROGRAM :

Sabtu 2hb Disember 2006 – Hari Pertama

Masa Aktiviti-aktiviti

02:00pm – Ketibaan peserta-peserta dari seluruh tanah air / negara jiran
03:00pm – Pameran Gerai / Jualan mula beroperasi
– Sesi Pandu Uji jentera2 skuter
04:00pm – Pertandingan Karaoke
05:00pm – Pertunjukan Pentas oleh Artis-artis jemputan
08:00pm – Upacara Perasmian PSK oleh dif-dif VIP
09:00pm – Jamuan Makan Malam
– Pertunjukan Pentas bersambung
– Pameran Gerai / Jualan bersambung.
12:00pm – Bersurai

Ahad 3hb Disember 2006 – Hari Ke-Dua

Masa Aktiviti-aktiviti

09:00am – Gerai-gerai pameran dan jualan beroperasi.
– Bengkel / Klinik syarikat pengeluar bersama pengguna.
– Jamuan Breakfast
10:00am – Skuter Hiasan & Skuter Uji-Pecut bermula.
– Live Spray-can.
– Ketibaan pihak-pihak Media.
11:00am – Karaoke & Futsal.
– Demo Live Lakaran Air-brush.
12:00pm – Jamuan Makan tengahari.
02:00pm – Ketibaan dif-dif VIP / tetamu jemputan.
03:00pm – Pengadilan Skuter Hiasan.
– Pertunjukan Pentas – persembahan artis-artis jemputan.
– Tarik Tali & Slow-Riding.
04:00pm – Demo Audio-System & Final Karaoke.
– Pengadilan Live Spray-Can.
05:00pm – Cabutan Bertuah.
– Penyampaian hadiah untuk para pemenang.
– Penyampaian cenderahati untuk VIP / Pihak-pihak Penaja
– Sesi bergambar beramai-ramai oleh Malaysian Book of Record
06:00pm – Bersurai
09:00pm – Para peserta meninggalkan tempat penginapan

YURAN PESERTA UTK PENGINAPAN & MAKANAN

# Semua pengunjung juga peserta yg berkonvoi dtg dari jauh digalakkan tiba di lokasi untuk daftar menginap di tempat penginapan yg disediakan pada hari pertama iaitu Sabtu 2hb Dis 2006. Banyak faedah nya.. pengunjung juga peserta yg tiba awal untuk menginap hanya perlu bayar RM25 + RM15 = RM40, untuk menikmati pelbagai kemudahan seperti berikut : –

RM25 = percuma stiker rasmi & t’shirt rasmi, tag peserta utk penginapan 2 hari 1 malam, percuma masuk 1 acara saloon, no. lucky draw, goodies, mcm2 lagi..

RM15 = makanan / minuman akan disediakan pada sabtu (malam) & ahad (pagi, thari & petang) menerusi pemberian kupon makan di gerai2 jualan makanan/minuman..

YURAN SPRINT :

Yuran Sprint ialah RM80.00
Tapi sekira nya peserta sprint tiba awal utk menginap & telah membuat bayaran RM40 seperti di atas maka yuran sprint yg dikenakan hanyalah RM55 sahaja..

YURAN SALOON :
Yuran Saloon ialah RM25.00
Peserta yg dah tiba awal utk menginap & telah membuat bayaran RM40 seperti di atas boleh lah masuk mana2 satu acara kategori saloon secara percuma.

HADIAH2 :

1) Saloon

– Johan RM300 + sijil, trofi, goodies, etc.
– Ke-2 RM200 + sijil, trofi, goodies, etc.
– Ke-3 RM100 + sijil, trofi, goodies, etc.

2) Sprint

– Johan RM600 + sijil, trofi, goodies, etc.
– Ke-2 RM400 + sijil, trofi, goodies, etc.
– Ke-3 RM250 + sijil, trofi, goodies, etc.
– Ke-4 RM150 + sijil, trofi, goodies, etc.

3) Live Spray can

– Johan RM200 + sijil, goodies.
– Ke-2 RM150 + sijil, goodies.
– Ke-3 RM100 + sijil, goodies.

Lain-lain acara sampingan semua nya ada hadiah2 lumayan berupa hamper, helmet, coverset airbrush, tshirt, pelbagai baranagan dari penaja2..

Lucky draw menawarkan pelbagai hadiah2 yang cukup meriah cukup mewah.. hadiah grand prize semeriah memenangi shebuah shekuter shepot.. shaye menang shekuter shepot..!!

TIPS: Idea
Tolong sebar kan maklumat ni ke se antero skuter netowork se malaya.. (copy & paste semua ni lagi senang)..
Untuk elakkan diri anda dari mendpt pelbagai maklumat yg salah atau dinasik tambah yg bukan2 dari pihak2 yg konon nya cukup pandai (selalunya kat myspace la..) maka elok lah saya nasihat anda untuk direct SMS pertanyaan anda perihal PSK ni pada AhKau (0123013830) atau Meor (0169221401).

Majulah skuter utk negara.. utk kita semua.. ~

8 Responses to PERHIMPUNAN SKUTER MODEN & KLASIK KEBANGSAAN (PSK06)

  1. hang nak dtg kl ker? lawat cyber tak :p

  2. heh?? heheh asyik melaka jer ke cyber…dak cyber tak turun melaka puuuunnnn…..:P

  3. Farah, kite gi PSK nak? naik moto vroom vroom

  4. weikang?

  5. bila lagi psk akan di ada kan, pm a.s.a.p

  6. peh !!!!

  7. team scoot nie ade fb x??

  8. Encik saya merancang ingin mengadakan ppertandingan skuter cantik di sekolah anak saya…bagaimanakah…caranya..?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *