Xanda's Blog !~!

EJB + Servlet on JBoss Application Server

Jul
12

Mula mula sekali mari aku terangkan makdus EJB dan JBoss

EJB = Eeee… Jubo Babi

JBoss = Jubo Boss

Hahahaha… EJB nie sebenarnye Enterprise Java Beans… dan die di run atas application server yang bernama JBoss. Kebodohan java terserlah. Kebencian membuak buak. Aku diarahkan oleh supervisor aku untuk buat 1 component lookup table untuk project aku kat sini. Antara yang supervisor aku suro buat ialah pakai Entity bean. Entity bean nie lebih kurang macam kita tak direct access ke database, kita akan import database tu menjadi class yang ade function get and set. so sepanjang flow project @ application tu nanti, hanya object of that class yang akan di access. Aku pun tak sure kenapa nak buat macam tu.. tapi tu arahan… terpakse la akur

Seriously aku xde pengalaman langsung dalam J2EE nie… Dah la aku sux even dalam plain java pun. hahahaha… tapi nie la hasil nye mendaalah yang aku belajar selama 4 hari dan aku code dalam 7 jam setengah nie

Sebenarnye application nie nanti akan di run dari smart phone (java application), tapi untuk menampakkan macam mane component lookup table nie berfungsi… aku pun code la 1 servlet untuk pakai ejb bodo tadi tu la.. so nie la lebih kurang hasilnye

Sebelum berpisah.. ingain saya ingatkan sekali lagi… Java SUX!

10 Responses to EJB + Servlet on JBoss Application Server

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *