Xanda's Blog !~!

No more task in MIMOS

Sep
26

Semalam, aku telah menyempurnakan tugasan terakhir aku di MIMOS. Membina Location Ontology.

Disebabkan terlampau banyak triples, semestinye kerja membina location ontology ni memakan masa dan menyusahkan. Jadinye… aku dengan kemalasan nak buat semua tu.. telah mengambil langah mudah dengan membina Xanda Location Ontology Builder.

Sepanjang 975 lines of code in Java telah di tulis yang mana berfungsi untuk mem-fetch data dari MySQL (sebelum tu dah dump CSV file dalam MySQL) kemudian di manipulate dan diprosess menjadi ontology seterusnye disimpan sebagai location ontology dalam AllegroGraph.

Dan pertama kalinye… rekod nie.. 975 lines of code.. time compile.. 1 pun xde error! muahahaha… thanks to Eclipse IDE tanpnye… mesti banyak error.. hahaha..


Aksi bangga setelah berjaya merungkai permasalahan location ontology


Code: Xanda Location Ontology Builder


Ontology yang siap dibina… bersemadi di sini

12 Responses to No more task in MIMOS

  1. CONGRATULATIONS!!!

  2. ngeh ngah.. thanks

  3. weh! aku sangat jeles ngan ko.. sila bg sebahagian otak ko pada aku! aku mau!! hahaha.. apsal ko pandai sgt ni nan?

  4. sebab dia pakwe Farah..mestilah! huahuahua…eh mrkay, do you know anyone name Hasrie at MMU Cyber?

  5. Mohd Shukor

    Dah siap kat Mimos tu balik…kita niaga pasar Ramazan plak!Awak jadi tukang bungkus dah le.

  6. tukang bungkus… pakai smart-smart… tu pak cik zaid punye kerja… hahaha…. takkan nak lawan tokey

  7. mrkay: practice make perfect

  8. farah : yeah farah, i know him.. hehe.. y?

    nan : aku slalu practice tapi tak perfect gak? hahah..

    *dah mcm blog aku lak reply mcm ni :p

  9. nan, congrats. proud of u esply yg pasal kena buat database hari tu. dlm hati ngah cakap apa tau: gila gempak adik aku ni. Buat final sem ni nnt elok2.

  10. mrkay, I’m doing industrail training at the same place as he is…

  11. laju jerk si farah nieh comment.. hahahhaha

  12. kaklong 1 mende pon x paham amende awk buat ni nan??? musykil2….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *