Xanda's Blog !~!

No more task in MIMOS

Sep
26

Semalam, aku telah menyempurnakan tugasan terakhir aku di MIMOS. Membina Location Ontology.

Disebabkan terlampau banyak triples, semestinye kerja membina location ontology ni memakan masa dan menyusahkan. Jadinye… aku dengan kemalasan nak buat semua tu.. telah mengambil langah mudah dengan membina Xanda Location Ontology Builder.

Sepanjang 975 lines of code in Java telah di tulis yang mana berfungsi untuk mem-fetch data dari MySQL (sebelum tu dah dump CSV file dalam MySQL) kemudian di manipulate dan diprosess menjadi ontology seterusnye disimpan sebagai location ontology dalam AllegroGraph.

Dan pertama kalinye… rekod nie.. 975 lines of code.. time compile.. 1 pun xde error! muahahaha… thanks to Eclipse IDE tanpnye… mesti banyak error.. hahaha..


Aksi bangga setelah berjaya merungkai permasalahan location ontology


Code: Xanda Location Ontology Builder


Ontology yang siap dibina… bersemadi di sini

12 Responses to No more task in MIMOS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *