Xanda's Blog !~!

IBM ThinkPad R40 is Now Alive

Jan
11

According to previous post :- Kecederaan ThinkPad & Innalillahi wainnailaihi rojiun..

Now my ThinkPad R40 is back with new identity; “IBM Thinkpad R40 Modded Edition”:D


Brand new motherboar; Ordered from China


New battery that can last till 5 hours


New processor and RAM


New DVD ROM

20 Responses to IBM ThinkPad R40 is Now Alive

  1. wahh!! hensemnya abg yg kat desktop background tu…Farah tergoda. Nak berkenalan bleh?

    eee….Farah tau gambar nie amek kat mana. Kat hall depan tu kan?? Pastu kat luar tu jalan sket ader bunga matahari pastu rumah tok halimah…:D kita ingat kita ingat 😛

  2. nan, cerita la apa beza yg moded version dgn unmodded….nak tau gak…haih~

  3. Nan, kaklong dh cita ni kat ngah. dia kata ur thinkpad dh di upgrade superclass punya utk cikgu comel tu. ngeh~ tu online guna 3G la tu. mak kata skrg dh laju gila. yeke. huhu. sejak bila la nan suka letak gmbr snirik ni.. hehe.
    eh, farah dh smpai rumah ke??? bilakah???

  4. cantek menarek tertarek kau mmg da bomb adnan!

  5. Nan, tu gambar langkawi. Jangan lupa bawak blk gambo langkawi kita tu. Mau semuanya!

  6. eh, farah!

    gamba tu bukan kat langkawi ker? tu belakang tu bukan kat cable car? kat jambatan tergantung? cam familiar jer besi besi silver belakang tu.

    aiyak! camner leh salah ni! malu laa! =P

  7. weyh!! bukan gambar desktop tu laa….gambar laptop tu berada di mana?? jeng jeng jeng….

    korang yang salah!! hahahahahah….:P

  8. hari tu…masa bila ek?? Farah tak ingat tarikhnya tapi pergi rumah kak ngah kat Temerloh naik bas…balik pun naik bas pada hari yang sama.

    Masa kat Temerloh singgah umah tu kak long ada. Borak jap dengan Kak long. Pastu gi jumpa Tok Halimah jap pastu jumpa skali Mak Tam dengan Pak Tam. Pastu keluar pergi jumpa Kak Zah, Kak Ros dan Kak Ida.

    Ingat nak jumpa Mak dgn Ayah akak tapi itu ler…Pakcik Shukor pergi KL tak silap, pastu Makcik Azimah pergi sekolah. Ada kerja katanya. hehehe

  9. tp gambar desktop tu mmg kat langkawi. sangat familiar besi tu! siap ada kabus2 lagi. nan jangan lupaa aa bawak blk gambo. kang kempunan aku.

  10. gambar kat desktop = nan poyo d langkawi

    gambar di mana laptop berada = umah nan(nasik lemakkkk)

    so dimanakah kau campak msi?? hahah

  11. kakaka….igt kan mu tgh ckp psl gamba dekstop…kekekeke…

    =P

    aritu aku sms nan kan azra, dia ckp tgh transfer…hehee…

  12. Haa, nan msi ko apa cerita? Nak hadiahkan kat aku ke?

  13. How much did u spend for it?

  14. RM900++ huhhu (RM980 if i’m not mistaken)

  15. mind to sell either of your lappy?

  16. sorry.. my sis is using my thinkpad now and MAYBE im going to reuse it once i finish my final year project

  17. Pingback: SysAdmin’s Diary :: I’m Happily Using Free Download Manager

  18. hey! my laptop model is same with urs!
    can i ask that where can i find the R40 IBM battery ?
    any places to recommend me?
    becuz my battery has aredi used up.

    and wat bout the brand new motherboard ? can find it easily or hard?pls pls pls reply me

    thanks you ^^

  19. your ip shoing that you are in KL… you can easily grab the battery from either:

    1) low yat plaza (lat=3.144049 lon=101.709868) 3rd floor
    2) imbi (lat=3.143751 lon=101.711158) 1st floor

    Brand new battery is around rm300 😉

    Regarding motherboard:

    Price: RM 3,948.00
    Emergency Handling Fee: Max: RM325
    Normal Handling Fee: RM115

    For more info, please contact:-

    Zubaidah @ Subi
    IBM Malaysia Sdn Bhd
    Service Parts Operation
    Integrated Supply Chain
    Direct Line : +603 – 2301 2513
    Fax : +603 – 7726 3013
    Email : myeo2 [at] my.ibm.com

    If you are looking for 2nd hand motherboard, i think you can get the pentium 4 motherboard from both lowyat and imbi, but for centrino, im not sure

    thanks

  20. thanks a lot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *