Short discussions in MIMOS

Yesterday, I went to MIMOS for a discussion with Dr Suhairi, Head of Researcher, Information Security Division.

The discussion was about the selection of candidates for industrial training and job opportunities. I’ve been appointed by Dr Suhairi to select/short list those Security Technology students who want to do their industrial training in MIMOS under Information Security division. Dr Suhairi also shares some tips on choosing the correct company/organization if someone is interested to work in security (technology) field.

Dan macam biasa lah, CV sudah semestinya aku tabur.. and the best part was… he said that he will forward the CV to his friends in NISER (atau nama barunya Cybersecurity Malaysia) dengan alas an “saya tak mahu lah kamu orang mempersiakan course yang korang ambik ni.. kalau memang dah ambik security, IT.. so kalau boleh saya nak kerja pun dalam field security.. field IT… tak nak la nanti keluar-keluar buat kerja Multi-Level Marketing” TEPEK!! Tepat ke muka Farah.. hahahahaha

Owh la.. sebelum tu, kami berjumpa Dr Norliza, lecturer di FIT, MMU Cyberjaya yang kini mengambil industrial leave untuk bekerja kontrak 1 tahun di MIMOS. Dr Norliza merupakan salah seorang team member aku dalam projek aku kerjekan time praktikal kat MIMOS dulu. Banyak tips tentang FYP, apply kerje & sambung belajar yang dikongsi beliau.

Pertemuan dengan 2 orang nie di MIMOS bagaikan melampu-halogen-kan peluang aku selepas aku grad nie dan meng-stadium-bukil-jalil-kan skop pemikiran aku

6 Responses to Short discussions in MIMOS

  1. Jahat! Kesian i tau. Hehe…bie, sesamalah kita doa cv tu. Mintak2 ayang dpt keje…ameen.

  2. aku dah citer blom, aku ada jumpe bos niser masa exam lpi? aku kenal la dia, dia tak kenal aku. ha ha.

  3. ko dah citer dah.. ntah2 die kenal ko… ko kan 1337.. hahahaha

  4. mak aih, dashyat sungguh ko.
    sampai lampu halogen kuar skali!

    haish!

    semoga kita berjaya selepas abih blajar. ameen.

    and oh, ko telah di-tag: http://zaidaiman.meroketkebintang.com/?p=35

  5. Mak aih… makin begemerlapan cahaya arena politik kamu…. sekarang masa untuk berubah….

  6. well done nan. alhamdulillah. Allah eases ur way. be grateful to Him for these oppurtunities He has given u.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go to top