Xanda's Blog !~!

Bye Bye IBM

Nov
20

Basically yesterday was my last day working in IBM and today I came back to return the (not so) smart card, locker key and insurans card.

I’m going to CyberSecurity Malaysia and work under Malaysian Computer Emergency Response Team (MyCERT) as an Intrusion Analyst.

So.. Bye bye to all my friends in IBM. I’ve learnt a lot from you guys. Keep in touch..

P/S #1: I’m gonna start working in CyberSecurity Malaysia on 1st December so I still have 1 week to enjoy before didera oleh yomuds kat sana nanti.

P/S #2: Thanks for the “Apple”

7 Responses to Bye Bye IBM

  1. Hail to Xanda! Moga alam cyber makin “selamat” dgn kemasukan saudara ke CSM.

  2. hahahaha… thanks

  3. congrats nan. apa2 Apple tu? abis canang merata dh ni. takkan dh pakai Apple dh kot? sgt la wallawei ni 😀 cepat2 nanti story k

  4. Congrats Nan =)

  5. Salam bro, amacam life kat CSM? Ok tak. Ada banyak vacancy baru2 ni. Work environment sure ok kan kat sana? Cam best jek..hehe.
    Tapi gaji camane? Ok tak? Dia follow gov punya skim ke ada skim dorang sendiri?

    http://www.cybersecurity.my/en/about_us/career/main/detail/730/index.html?mytabsmenu=0

  6. Try skodeng gaji kat offer letter tuh, tak nampak la pulak.

  7. @Man
    haha.. hurmm pendapat aku macam kat bawah nie:

    1) working environment; i can say.. terpulang pada rakan persekitaran dan department. personally.. aku rasa mycert and my team is an awesome space for me to grow and contribute. ada pulling factor untuk kita grow.. dan ada pushing factor untuk kita grow.. kalau ‘grow’ is not the factor that you are looking for, jangan bimbang, ada beberapa position/individual/department yang masih lagi sesuai untuk anda

    2) Gaji.. Most of the time is sedikit tinggi dari gov. biasanya tak la ikut skim gov, dan kat sini ada 2 skim penggajian.. technical dan non-technical

    untuk penjelasan yang lagi detail, ada baiknya untuk saudara menghubungi: career at cybersecurity dot my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *