Xanda's Blog !~!

Menyumbang Code kat Project Orang Lain

Mar
28

Sedang aku mecari-cari nama untuk projek web based password manager yang aku post dengan title “Another Open Source Project” tu.. Aku telah dijemput oleh founder sebuah projek untuk menyertai 1 projek yang kini sudahpun separuh jalan disiapkan. Projek tu pun merupakan sebuah projek web based password manager jugak tapi yang nie jauh lagi gempak dari apa yang aku plan nak buat la. Projek yang dimaksudkan ialah Clipperz.


[image source: clipperz.com]

Gempak gile aaa… Siap pakai zero-knowledge protocol lagi..

Setelah aku mendownload source code yang diberi, aku pun try la install kat hosting aku dan aku dapati yang installation script dia tak macam web application yang maju-maju sekarang nie la, jadinye… aku pun tulis la 1 installation script pakai PHP untuk meletakkan taraf clipperz setaraf dengan web application lain.

Script tu dah pun siap dan dah pun di-test. So aku submit la code tu kat submission page untuk projek tu. Jadinye sekarang… nantikan la kemunculan installation script clipperz yang baru… hahahah…

Dikesempatan ini, aku jugak nak ucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang sudi menyumbang idea untuk nama kepada projek aku yang tak jadi nak buat tu…

Thanks..

Development Release: Xanara Rescue CD – Beta 1

Mar
12

Xanara Rescue CD is in Beta phase now.. Erm.. Overall, I can say that almost 96% of the Operating System part (my part) has been completed and 30% of the applications part (Farah’s part) has been done.

I haven’t upload the ISO yet for Xanara Rescue CD – Beta 1 due to some problem during HALT (shutdown). Enjoy the screenshots first. Hahaha..


Boot Menu


Gnome Splash Screen


Main Desktop


Gnome Menu has been replaced with MintMenu


Updating Anti virus defination


Shutdown Menu

Short Update Regarding Xanara Rescue CD

Feb
25

Casper gives me a lot of troubles. He removes ALL user settings that I’ve made in the home directory of the Live CD user. The Live-Linux’s pre-compiled kernel also brings me some problems with the modules. Recorrect it? SORRY! I prefer to start it all over again from SCRATCH.

Current progress? Erm.. I can say that Xanara Rescue CD (just for the OS part) is currently at 30% to 35% of overall progress. For now, I am upgrading the OLD packages and modules that were installed on the base operating system that is use as the base and it require me to download 165 files! Hahaha…

Xanara Rescue CD – Alpha 1.0

Feb
14

Xanara Rescue CD – Alpha 1.0 has released.

Xanara is a Recovery Live CD based on Ubuntu Linux 6.06 LTS. It is a live Linux distribution that aims specifically at recovery and repair operations on Windows machines but is equally usable for Linux recovery issues after a crash. It provides an easy way to carry out administration tasks on the computer such as creating and editing the partitions of the hard disk. It contains a lot of system utilities. By just booting the CDROM, the users can straight away perform the recovery process without any installations. The kernel supports most of the important file systems even the latest and rarely used like Reiser4, JFS and ext4.

Xanara can perform normal rescue operations like other rescue Linux distributions but it is equipped with 3 brand new applications which are Backup on LAN, Real Server Backup and MySQL Backup.

Alpha 1.0 version still containĀ  a lot of bugs and the 3 brand new rescue applications are not yet installed.