Menyumbang Code kat Project Orang Lain

Sedang aku mecari-cari nama untuk projek web based password manager yang aku post dengan title “Another Open Source Project” tu.. Aku telah dijemput oleh founder sebuah projek untuk menyertai 1 projek yang kini sudahpun separuh jalan disiapkan. Projek tu pun merupakan sebuah projek web based password manager jugak tapi yang nie jauh lagi gempak dari apa yang aku plan nak buat la. Projek yang dimaksudkan ialah Clipperz.


[image source: clipperz.com]

Gempak gile aaa… Siap pakai zero-knowledge protocol lagi..

Setelah aku mendownload source code yang diberi, aku pun try la install kat hosting aku dan aku dapati yang installation script dia tak macam web application yang maju-maju sekarang nie la, jadinye… aku pun tulis la 1 installation script pakai PHP untuk meletakkan taraf clipperz setaraf dengan web application lain.

Script tu dah pun siap dan dah pun di-test. So aku submit la code tu kat submission page untuk projek tu. Jadinye sekarang… nantikan la kemunculan installation script clipperz yang baru… hahahah…

Dikesempatan ini, aku jugak nak ucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang sudi menyumbang idea untuk nama kepada projek aku yang tak jadi nak buat tu…

Thanks..

2 Responses to Menyumbang Code kat Project Orang Lain

  1. I can’t understand anything of what you have written, but I want to thank you anyway! :-)

    Ciao,
    Marco

  2. Welcome Marco

    Hope i can contribute more to your project ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Go to top