Xanda's Blog !~!

WiFi Antenna Hack

Nov
12

Aku MC hari nie disebabkan demam yang teruk. Aku kena suntik btw.

Boring asyik berbaring, I did some searching on boosting WiFi signal. Actually WiFi nie di-share dengan najib yang tinggal di selang sebuah rumah, di bilik paling hujung.

So aku try la 1 poorman project nie. All I need is a aluminum can

It might look stupid but it works!

P/S #1:- Actually I already bought a 12DBi WiFi antenna and tentatively it gonna arrive on 12/11/2008 (morning). HAHAHA… I really cant wait..

Brand new 12DBi WiFi Antenna for only RM43. Nice and cheap huh?

P/S #2:- I’ve cooked another OS ROM for HTC P3600i

9 Responses to WiFi Antenna Hack

  1. haa. boleh apply kt rumah ni la klu camtu. nan, get well soon.

  2. untuk 3g modem applicable tak nan?

  3. usb modem or pcmcia?

  4. usb modem tu. bleh pakai ke? hahaha. aku takda tenet lg nak google2 benda2 ni. curi2 pakai jp jer kt opes.

  5. kene cucuk bontot?

  6. entena yg nie tak cukup power ler

  7. haah dowh.. now aku pakai linksys

  8. keke.. info.. about antenna”erm.. dah cuba antenna ericsson t28(handphone punya)
    erm..try lah modify tuh..
    satu lagi ..pernah link ngan astro decoder? try lah ..best ..hahaha..”
    ada lagi creative thing to share do share..

  9. another thing ..yang boleh “try info -keysearch on pcb to gsm frequencies leh tahan gak ..lah..”
    cuba cari astro dish satu ..then cari 5 batery pecah kan amik rod dia..then wrap ngan wire keliling dia then link 5 rod jarak kan untuk kelilingi plastic yang dililit wire..”just err satu jer error “jgn link kan masa hujan dan letak antenna kat luar bilik atau tingkap”or nanti kena petir..abis dah..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *